Nu har du möjlighet att driva och utveckla Profile Vehicles svenska verksamhet som deras nästa Area Manager. Har du ett stort intresse för specialfordonsindustrin och en bakgrund från fordonsindustrin? Då kan du vara den person vi söker. Läs mer och ansök nedan.

Profile Vehicles är en finsk, internationellt känd designer och tillverkare av specialfordon som levererar fordon över hela världen. Varumärket Profile kombinerar långvarig erfarenhet och branschkunskap, kundorienterad produktutveckling med framträdande design och teknik. Företagets historia startade 1982 den 1 september, när företaget Iikori Ky grundades av Kosti Repo. Kort därefter blev Iikori Finlands största ambulanstillverkare.

På 90-talet började företaget använda innovativa ambulansmoduler i produktionen och den mest kända detaljen var det special designade “Profile” taket. Enligt kunder skapade detta ett nytt sätt att forma- och framta ambulanser. Det var så Profile Vehicles fick sitt namn.

Vi söker nu en ambitiös Area Manager som trivs i en internationell miljö och vill vara med och driva och utveckla vår svenska verksamhet inom specialfordon.

Om rollen

I rollen som Area Manager ansvarar du för att leda det växande företagets svenska verksamhet på ett övergripande plan. Area Managers ansvarsområde omfattar försäljning av ambulanser och specialfordon, skapande och underhåll av kundrelationer, förvaltning av ekonomin, organiserande av finansiering samt personal och resultatansvar för två medarbetare.

I denna roll ansvarar du även för utvecklingen av den svenska verksamheten med mycket fokus på försäljning och affärsutveckling. På den svenska marknaden jobbar man primärt med försäljning, eftermarknad och support. Ditt fokus kommer vara på att utveckla och effektivisera verksamheten samt att fokusera på långsiktiga och lönsamma affärer som är rätt för Profile Vehicles. Produktion finns på andra orter.

Du leder det svenska teamet och är en aktiv partner till koncernens försäljningschef i Norden och för Vd:n i koncernen.

Du utgår ifrån kontor i Trollhättan men det finns även möjlighet att arbeta från distans. Area Manager rapporterar till styrelsen.

Vem är du?

Vi ser gärna att du har ett stort intresse för specialfordonsindustrin. Din bakgrund får gärna vara inom fordonsbranschen med liknande arbetsuppgifter. Du har ett antal års erfarenhet av att leda en verksamhet med fullt budget och personalansvar.

Du är självständig, strukturerad med en operativ ådra. I denna roll behöver man vara praktisk lagd, tålmodig och operativ men samtidigt ha förmåga att leda och utveckla en verksamhet. Självständighet och affärsmässighet är två viktiga egenskaper för att lyckas i denna roll.

Tidigare internationell arbetslivserfarenhet, erfarenhet av ambulanser och/eller specialfordon, att vara insatt i offentliga upphandlingar samt att behärska andra nordiska språk ses som meriterande.

Du har flytande muntliga och skriftliga kunskaper i engelska och svenska.

Vad kan Profile Vehicles erbjuda dig?

Vi erbjuder dig en utvecklande och internationell arbetsmiljö där du kan göra skillnad. Profile Vehicles är ett familjeföretag som präglas av prestigelöshet, korta beslutsvägar och entreprenörskap. Du kommer att ingå i ett kompetent, flexibelt och engagerat arbetsteam som styrs av viljan att agera och hitta vinnande lösningar. Rollen innebär stor frihet och möjlighet att utveckla och driva den svenska verksamheten.

Sök tjänsten idag!

I den här rekryteringen samarbetar Profile Vehicles med Jefferson Wells. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria Svedberg, 079-0763749 alt. maria.svedberg@jeffersonwells.se

Vi arbetar med löpande urval så skicka in din ansökan omgående via länken nedan, dock senaste 26 januari.

Varmt välkommen med din ansökan!